SZTE Junior Akadémiai Esték

Az SZTE Junior Akadémiai Esték programsorozatának célja, hogy szórakoztató, érdekes, tanulságos, és informatív előadásokat szervezzünk nektek, középiskolásoknak. Témaválasztásban nem ismerünk lehetetlent: az élet szinte bármely területe szóba jöhet, legyen szó egészségmegőrzésről, tudományról, médiáról.

Erre az eddigi programjaink a bizonyítékok: a vendégelőadóink között voltak már például a Magyar Imitációs Egyesület önkéntesei, akik profi elsősegélynyújtóként áldozatokat játszanak a mentő- és rendvédelmi szervek gyakorlatain, de a hazai internetkultúrát kialakulása óta vizsgáló Z. Karvalics László is izgalmas előadást tartott a macskás videók társadalmi szerepéről.

De ez csak a kezdet: egzotikus úti beszámoló, értékteremtő vlogolás és termékenységtudatossággal kapcsolatos előadások szervezésén is dolgozunk. Célunk, hogy a helyi előadók (pl. díszpolgárok, egyetemi tanárok, tehetséges doktoranduszok) mellett országosan is ismert neveket hozzunk el a Junior Akadémiai Esték programkínálatába.

Az előadásokat alkalmanként középiskolákba is elvisszük, hogy ismerős legyen a terep számotokra. 

Találkozzunk minden hónap első szerdáján az SZTE Junior Akadémiai Estéken!

Az aktuális programról a Facebookon találhattok bővebb információkat.

A rendezvények ingyenesen látogathatók és többnyire sajtónyilvánosak.

A következő SZTE Junior Akadémiai Esték előadás:

Dr. Gyenge Zoltán: Zeusztól a Trónok harcáig – A mitológia születése

Időpont: 2020. március 4.,  15:00

Helyszín: SZTE Gyakorló Gimnázium

Korábbi előadásaink: