Több pályázó és több díjazott a jubileumi Talent Díjátadón

Két és félszer többen pályáztak idén az SZTE Junior Akadémia által koordinált tavaszi ösztöndíjakra az előző évhez képest. Nemcsak a pályázók, hanem a díjazottak is többen vannak 2021-ben: közel 200 hallgató kapott ösztöndíjat az online Talent Díjátadón. A Talent ösztöndíj és Kiválósági Lista valamint a Vállalati ösztöndíjak mellett ismét szükség volt az Áthidaló ösztöndíj meghirdetésére, amivel a járvány miatt nehéz helyzetbe került hallgatók kapnak segítséget.

A tanév egyik legnagyobb ösztöndíjátadója a Szegedi Tudományegyetemen a Talent Díjátadó. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács idén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját – ebből az alkalomból még többen részesülhettek támogatásban. A Tanács tehetséggondozó munkáját ebben az évben is a Pro Talentis Universitatis Alapítvány, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a tehetséggondozás iránt elkötelezett vállalatok támogatták. A szervező feladatokat az SZTE Junior Akadémia látta el.

– Ebben az évben mintegy 500 hallgató adta be a pályázatát a meghirdetett ösztöndíjakra. Ez fontos visszajelzés számunkra, mert azt mutatja, hogy a felhívásunk célba ért, és sokan érzik úgy, hogy eredményeikkel érdemes pályázni. Idén közel kétszázan nyerték el valamelyik ösztöndíjunkat – mondta el dr. Badó Attila professzor, az SZTE Junior Akadémia és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke. Hozzátette: külön öröm, hogy az idén 15 éves Tanács a tavalyinál is több hallgató díjazását szavazhatta meg.

A Tanács 3 Év Tehetsége díjat, 17 arany, 29 ezüst és 61 bronz fokozatú Talent ösztöndíjat ítélt oda a hallgatónak, emellett az Év Sportolója és az Év Művészei címet is kihirdették. Utóbbiból idén először amatőr és profi (azaz művészeti képzésben résztvevő) kategóriában is pályázhattak a hallgatók.

Több vállalat a járvány ellenére is nyújtott támogatást: a Bánffi&Bánffi Kft., az EPAM Systems Kft., a Givaudan Hungary Kft., a NICS Zrt., a Pick Zrt., a Printker Office Land Zrt., és a TE-DI Trade Kft. biztosított vállalati ösztöndíjakat a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve. Emellett ismét pályázhattak az Altajisztika alap- és mesterképzésben résztvevők az Altajisztika anszék és az alapítvány közös ösztöndíjára.

– Sajnos a járvány miatt idén is kénytelenek voltunk meghirdetni az Áthidaló ösztöndíjat, mellyel a nehéz helyzetbe került hallgatókat tudjuk támogatni valamelyest, hogy a veszteségek miatt ne kelljen megszakítani tanulmányaikat. Bízunk benne, hogy jövőre már nem lesz szükség erre a segítségre – zárta dr. Badó Attila.

A Talent Díjátadó film itt tekinthető meg.

A 2020/21-es tanév legjobbjai

Év Sportolója Tarnai László
Év Művésze Nickmann Marcell
Év Amatőr Művésze Balogh Gyula
Év Tehetsége (Orvos- és gyógyszertudományi terület) Márványkövi Fanni Magdolna
Év Tehetsége (Természet- és műszaki tudomány terület) Kopasz Anna Georgina
Év Tehetsége (Társadalomtudományi terület): Nagy Botond

Híreink

Cikkíró pályázat az akadémián

Ezúttal az újságírói képességeiket tehetik próbára a Szegedi Tudományegyetem alapszakos hallgatói a webradio.hu, az SZTE Junior Akadémia és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány közös cikkíró pályázatán. A pályázók bármilyen...

Megosztás Facebookon
Share on Facebook
Facebook