Search
Generic filters
Search
Generic filters

Brillíroztak az SZTE Prezilimpia döntősei

Nagy múltú iskolák, XXI. századi oktatás témakörében pályázhattak előadásukkal a hallgatók az idei SZTE Prezilimpiára, melynek döntője a Gazdaságtudományi Kar, a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klub és az SZTE Junior Akadémia együttműködésével valósult meg.
Az SZTE Prezilimpia döntősei. Fotó: Bundság Éva Szabina

Az ének-zene órák izgalmassá tételéről, a sajtkészítés és az oktatás kapcsolatáról, vagy épp a digitális kompetenciák és eszközhasználat fejlesztéséről is hallhatott többek között előadást a zsűri a hallgatóktól az idei SZTE Prezilimpia döntőjén, a Szent-Györgyi Albert Agóra Informatóriumában.

Ebben a tanévben a Gazdaságtudományi Kar és az SZTE Junior Akadémia közösen szervezte meg az prezentációs technikákat összemérő versenyt. Fotó: Füstös Laura.
A versenyen az SZTE karairól delegált hallgatók vehettek részt a kari fordulókat követően: nyolc percben adhattak elő a nagy múltú iskolák, XXI. századi oktatás témakörében. A zsűri olyan szempontokat vett figyelembe, mint például a vokalizáció, a térhasználat, a közönséggel kialakított kapcsolat, vagy az útravalóul szolgáló üzenet.   A hagyományos versenyszám mellett „karaoke” fordulóra is nevezhettek a versenyzők, amely során rögtönzési képességeiket tehették próbára. A mezőny rendkívül szoros volt a négy tagú döntőbizottság szerint. A hagyományos versenyszám helyezettjei:
  1. Le Thi Thanh Mai (Gazdaságtudományi Kar)
  2. Pavlo Burdiak ( Állam- és Jogtudományi Kar)
  3. Neha Nagbhushan Rao (Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar)
Különdíj: Medgyesi Csanád (Állam- és Jogtudományi Kar) Kovács Kincső (Természettudományi és Informatikai Kar) A karaoke versenyszám helyezettjei:
  1. Kovács Kincső (Természettudományi és Informatikai Kar)
  2. Le Thi Thanh Mai (Gazdaságtudományi Kar)
  3. Neha Nagbhushan Rao (Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar)
Nehéz helyzetben volt a zsűri: szoros volt a verseny. Fotó: Füstös Laura

Az SZTE Prezilimpia zsűrije:

Dr. Kardos Mária  a Goodwillpharma tulajdonosa, kommunikációs igazgató, orvos

Balog Dóra – az SZTE Junior Akadémia oktatásszervezője

Kárász Anna – olimpiai és világbajnok kajakozó, közgazdász

Tápler Zita  beszédmentor, a Szegedi Toastmasters Club képviselője

Az SZTE Prezilimpia döntőseit a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klub készítette fel a versenyre. A rendezvény a Nemzeti Tehetség Program (NTP-HTTSZ-21-0013) támogatásával valósult meg.

Megosztás