Search
Generic filters
Search
Generic filters

Középiskolai Partneri Program

A Szegedi Tudományegyetem a Középiskolai Partneri Programjának (KPP) keretében a a régió 31 középfokú oktatási intézményével  kötött megállapodást, melynek célja a  középiskolás diákok továbbtanulásának és tehetséggondozásának elősegítése.  Ezen törekvés egyúttal a Dél-alföldi régió gazdaságának fejlődését is szolgálja, hiszen a lehetőségek biztosításával a jól képzett fiatalok helyben találhatják meg számításaikat. A kezdeményezéshez Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun Szolnok vármegye intézményei is csatlakoztak az SZTE Junior Akadémia koordinálásával.

A Középiskolai Partneri Program  2022. május 31-én indult az együttműködések ünnepélyes aláírásával, azóta az iskolák hivatalosan is az SZTE Partneriskoláivá váltak, ezzel diákjaik számos egyetem által támogatott programban vehetnek részt.

 Megmérethették magukat a Juniorok Viadalán, munkaerőpiaci és önismereti, illetve kommunikációs készségeket fejlesztő tréningeken vehettek részt, továbbá minden iskolába egyedi prospektustartó készült, melynek köszönhetően a középiskolások első kézből értesülhetnek a Szegedi Tudományegyetem képzéseiről.

Szintén az egyetemünk lehetőségeit ismerhetik meg a fiatalok az általunk szervezett osztálykirándulásokon, amelyre számos partnerintézményből is érkeztek már osztályok (és amelyre az ország bármely középiskolájából szívesen fogadjuk a jelentkezéseket). 

Emellett díjaztuk azokat a pedagógusokat, akik aktívan segítették tehetséggondozó tevékenységünket az „Középiskolás Tehetségek Mentora” elnevezésű ösztöndíjpályázat keretében, hamarosan pedig középiskolások számára is pályázható ösztöndíjak is elérhetők lesznek a program részeként.A program várhatóan további intézményekkel bővül a jövőben. 

Kéréseikkel, kérdéseikkel a partneriskola@szte.hu címre írva fordulhatnak. 

A Pro Talentis Universitatis Alapítvány
„Középiskolás Tehetségek Mentora”
ösztöndíjpályázatot hirdet
tehetséggondozó tevékenységet végző középiskolai pedagógusok részére a 2023/2024. tanév első félévére.

Az ösztöndíj mértéke a kuratórium döntése alapján
egyszeri 25.000 – 100.000 Ft közötti összeg.

További információk a pályázati felhívásban.

Szeged

Javíts! ösztöndíj

Turbózd fel az átlagod, javíts a felvételi eredményeiden, nyerj ösztöndíjat és részvételi lehetőséget az emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamaink egyikére, amivel további intézményi pluszpontokhoz juthatsz!

Díjazás:
I. díj:  30.000 Ft
II. díj:  20.000 Ft
III. díj: 10.000 Ft
(iskolánként)

(+ emelt szintű érettségi tanfolyamon való részvételi lehetőség minden díjazottnak a következő tanévben)

A Javíts! ösztöndíjat az SZTE Középiskolai Partneri Program iskoláiban hirdetjük meg.
A partneriskolák listáját itt találod meg.

Akik jelentkezhetnek: 11. évfolyamos gimnáziumi vagy 11-12. évfolyamos technikumi diákok, akik a félévi eredményeikben jelesnél gyengébb teljesítményt értek el az érettségi tantárgyakból.
Jelentkezési határidő: 2024. február 28.
A jelentkezés módja: A partneriskolai koordinátoroknál
További információ és pályázati felhívás: