Search
Generic filters
Search
Generic filters

Bemutatkozunk

Az SZTE Junior Akadémiánál azon dol­gozunk, hogy megkönnyítsük a Sze­gedi Tudományegyetemre (SZTE) vezető utad. Azoknak is segítünk különféle programokkal, lehetőségekkel, akik már az SZTE hallgatói – legyen szó ösztöndíjakról, workshopokról, ver­senyekről.

Az SZTE Junior Akadémia nem előzmények nélküli egyetemi egység: a 2008-ban alakult Tehetségpont utódszervezeteként hozta lét­re a Szegedi Tehetséggondozó Tanács. Nemcsak a név változott, hanem a fela­datkör is bővült: a tehetséges SZTE-s hallgatók mellett ma már a középiskolások előmenetelét is segítjük, szorosan együtt­működve a Szegedi Tehetséggondozó Tanáccsal, amely 2006 óta több száz fiatalt támogatott már. A Tanács és a Tehetségpont korábbi munkájáról itt és itt található bővebb információ.

A Junior Akadémián nincs ugyan varázs­pálcánk, amivel felvételi pontokat tudnánk neked varázsolni, de nem járunk olyan messze ettől: emelt szintű érettségire és nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamokat szervezünk tantermi és online formában is.

A tárgyi tudás önmagában nem mindig elég a sikerhez. Az egyetem alatt, majd később a munkaerőpiacon vagy a magánéletedben is hasznát veheted azoknak a képességeknek, amelyeket a különböző kommunikációs, önismereti vagy épp prezentációs techni­kákkal kapcsolatos work­shop­ja­in­kon, fej­lesz­tő tréningjeinken szerezhetsz meg – közép­iskolásként és egyetemistaként egya­ránt.

A megszerzett tudást, képességeket élesben tesztelheted a minden évben nagy sikert arató, mind a 12 egyetemi kart megmozgató Prezentációs technikák versenyen.

Az SZTE Junior Akadémia emellett ösztön­díjakkal is segíti a leendő és jelenlegi hall­ga­tókat. Legutóbb például 200-an részesültek START ösztöndíjban, de egyre több partnercég támogatja kezdeménye­zése­inket, így folya­matosan bővül vállalati ösztöndíjaink kíná­lata is. A Szegedi Tehetséggondozó Tanács és a Pro Talentis Alapítvány is hirdet pályá­zatokat, ösztöndíjakat (pl. „Esélyt a közép­iskolás tehetsé­geknek”).

Ha szeretnél megismerkedni Szegeddel és az SZTE-vel, akkor erre nagyon jó lehetőség az egyetemi támogatású osztálykirándulás, melyre ti magatok válogathatjátok össze a programot  kínálatunkból érdeklődésetek szerint .

Az SZTE Junior Akadémia és a Tehetség­gondozó Tanács tehát folyamatosan bővülő programokkal, lehetőségekkel igyekszik segí­teni neked abban, hogy a Szegedi Tudo­mányegyetem hallgatóinak népes családjába tartozhass – akár már a következő tanévtől. Célunk nem­csak az, hogy bekerülj, hanem hogy hallgatóként a lehető legtöbb tudást, tapasztalatot szerezd meg a diplomád mellé.

A legfrissebb információkért kövess minket a Facebookon és az Insta­gramon, vagy keresd az irodánkat a Kossuth Lajos sugárút 35.-ben, ahol csapatunk szívesen áll rendelkezésedre!

Találkozzunk az SZTE-n!

Az SZTE Junior Akadémia csapata