Search
Generic filters

Szegedi Tehetséggondozó Tanács

Az SZTE Junior Akadémia nem előzmények nélküli egyetemi egység:  a Tehetségpont utód­szervezeteként hozta létre a Szegedi Tehetséggondozó Tanács. A Szegedi Tehetséggondozó Tanácsot 2006-ban alapította a Szegedi Tudományegyetem és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, melyek a szegedi tehetséggondozás eredményeinek megőrzése és fejlesztése érdekében összehangolni igyekeznek a középiskolás, valamint az Egyetemmel hallgatói jogviszonyban álló tehetségek felkarolását, gondozását. E cél elérésének egyik eszközeként alapították meg a Tehetséggondozó Tanácsot. A Tanács feladatai közé tartozik:

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács számos módon törekszik a tehetséges hallgatók támogatására. E célból többek között a Szegedi Tudományegyetem, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, és hazai vállalkozások által nyújtott anyagi támogatásból több „Talent” ösztöndíjat hozott létre. Az ösztöndíj pályázatok 2006 óta kerülnek kiírásra.

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács elnöke: Badó Attila

A Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagjai: Balogh Elemér, Hatvani László, Járai Zsigmond, Lékó Péter, Sófi József, Szalay István, Telegdy Gergely, Várkonyi Andrea

A Szegedi Tehetséggondozó Tanácsról itt olvashat bővebben.