Osztálykirándulások

Nézz be hozzánk az SZTE-re!

Szegedi osztálykirándulások középiskolásoknak – egyetemi támogatással!

Nézz be hozzánk az SZTE-re! Ha 10. vagy 11. évfolyamos középiskolás diák vagy, akkor várunk az osztályoddal egy osztálykirándulásra! A Lófarától a Malacfáig, az ÁOK-tól GTK-ig bejárhatjátok a várost, kincskereső programban vehettek részt – a jó hangulatról szakavatott idegenvezető és az SZTE diákjai gondoskodnak.

Az egy vagy két napos program célja, hogy megismerjétek Szeged nevezetességein túl a Szegedi Tudományegyetem karait, így majd első éves SZTE-s hallgatóként már ismerős lesz a terep számotokra. Emellett ellátogathattok például a füvészkertbe vagy a csillagvizsgálóba, de a Szegedi Biológiai Központot és a Lézerközpontot is útba ejthetitek. A kirándulás állomásait ti válogathatjátok össze érdeklődésetek szerint: egy napra 2-3, két napra pedig 4-5 helyszínt javaslunk – ennyit tudtok kényelmesen bejárni.

A kirándulások időpontja: 2021 tavasza. A konkrét időpontot a résztvevő osztállyal egyeztetjük.

Jelentkezni emailben lehet: juniorakademia@szte.hu.

Ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget, és kiránduljatok egy jót nálunk, Szegeden! Siessetek, mert csak korlátozott számban tudunk osztályokat fogadni!

Választható helyszínek

Híreink

Junior Nagykövet Program indul

Junior Nagykövet Programot indított középiskolások számára a Szegedi Tehetséggondozó Tanács. A nyertes pályázók ingyenesen vehetnek részt az SZTE Junior Akadémia ősszel induló emelt szintű érettségire felkészítő tanfolyamok valamelyikén. 

Elindult a Pro Talentis Alapítvány webshopja!

Jogi, pénzügyi témájú könyvekkel indult el partnerünk, a Pro Talentis Universitatis Alapítvány webshopja, de az egyetem sporttörténetéről és ’56 helyi eseményeiről szóló kötetek is vásárolhatók az online felületen.  Az...