Workshopok

Elsősegélynyújtó workshop

Előadó: Magyar Imitációs Egyesület
A tréningről: A baleseti szimulációval foglalkozó Magyar Imitációs Egyesület ismét Szegedre érkezik! Ezúttal nemcsak bemutató jelleggel beszélnek az elsősegélynyújtásról, hanem meg is tanítják az alapvető eljárásokat. Égési sérülések, vérzés elállítása, áramütés, törés, rándulás, ficam megkülönböztetése, légúti idegentesttel endelkező beteg helyes ellátása, műfogások és újraélesztés gyakorlása – csak néhány témakör azok közül, amelyekről szó lesz a tréningen. És ami a legjobb: a képzésen mindent megtanultok, amit a „B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges elsősegély vizsgán tudni kell, így (egyénileg) jelentkezhettek elsősegélyvizsgára a Vöröskereszthez!

Időpontok

 • november 12. 16:00–18:00
 • november 19. 16:00–18:00
 • november 26. 16:00–18:00
Jelentkezni a juniorakademia@rekt.szte.hu címen lehet. (Előnyt élveznek a középiskolások, de jelentkezhetnek SZTE-s egyetemi hallgatók is.)

Angol készségfejlesztő Workshop – online

Előadó: Fischer Mónika
A tréningről: Fischer Mónika nyelvtanárként és coachként elkötelezett abban, hogy a diákok bátran használják az angol nyelvet, merjenek megszólalni, és kifejezni magukat. A csoportos foglalkozáson azonban nemcsak a beszédkészség fejleszthető, hanem az olyan készségek is, amelyek fontos előnyt jelentenek a mindennapi életben való eligazodásban – legyen szó az öntudat, az önszeretet, a kritikai gondolkodás, a problémamegoldás, a nyilvános beszéd, az erőszakmentes kommunikáció vagy a segítségkérés képességének fejlesztéséről. Mindezt angol nyelven, így két legyet üthetsz egy csapásra, hiszen a készégeid is és a nyelvtudásod is fejleszted – ez a kombináció pedig a szóbeli érettségin is biztos siker!

Fischer Mónika – nyelvész, nyelvtanár, coach
Jelentkezni a juniorakademia@rekt.szte.hu címen lehet. (Előnyt élveznek a középiskolások, de jelentkezhetnek SZTE-s egyetemi hallgatók is.)

Időpontok

 • november 6. 16:30–17:30

 • november 9. 16:30–17:30

 • november 13. 16:30–17:30

 • november 16. 16:30–17:30

 • november 20. 16:30–17:30
 • november 23. 16:30–17:30

 • november 27. 16:30–17:30

 • november 30. 16:30–17:30
 • december 4. 16:30–17:30

A célegyenesben – online program érettségizők számára

Előadó: Serényi János
A tréningről: Nehéz az utolsó tanév? Rengeteg az elvárás, amit az iskola, a család közvetít feléd? Szeretnél több önbizalmat? Jó lenne megfelelően kezelni a mindennapi életben adódó konfliktusokat, megoldásokat találni a problémáidra, hasznos szokásokat felvenni? Fejlesztenéd az időgazdálkodásod, kitartásod, motiváltabb lennél? Egy szóval szeretnél elégedettebb lenni? Serényi János tanácsadó szakpszichológusként, trénerként, egykori iskolapszichológusként tudja, milyen önismereti kérdések foglalkoztatják a fiatalokat. A szakember segítségével kiegyensúlyozottabbá válhat az érettségiig tartó időszak – sőt, olyan készségeket sajátíthatsz el, amelyek azután is hasznosak lesznek számodra a mindennapi életben való eligazodásban.
Serényi János – krízishelyzetek kezelésére specializálódott szakpszichológus, közgazdász, készségfejlesztő tréner

Időpontok

 • november 30. 16:00–18:30 

 • december 14. 16:00–18:00

 • január 8. 10:00–12:00

Jelentkezni a juniorakademia@rekt.szte.hu címen lehet. (Előnyt élveznek a középiskolások, de jelentkezhetnek SZTE-s egyetemi hallgatók is.)

Pályaválasztási tanácsadás

Előadó: Fazekas Melinda
A tréningről: Bizonytalan vagy a továbbtanulást illetően? Nem tudod még biztosan, milyen szakon tanulj tovább? Mi illene hozzád, miben találnád meg a hivatásod? Milyen tantárgyakra kell hangsúlyt fektetned a céljaid léréséhez? Segítünk! Az SZTE Junior Akadémia azért hozta létre Iránytű Programját, hogy ingyenes, személyre szabott online tanácsadással segítse a felvételizőket – például a szakválasztásban.
Használd ki a lehetőséget, egyeztess és jelentkezz a fazekas.melinda@szte.hu email címen!

Fazekas Melinda – szakmai vezető, pályatervezési tanácsadó

Időpontok

 • szerdánként 15 órától 

Jelentkezni a juniorakademia@rekt.szte.hu címen lehet. (Előnyt élveznek a középiskolások, de jelentkezhetnek SZTE-s egyetemi hallgatók is.)

Jógatechnikák a lelki egyensúlyért

Jógatechnikák a lelki egyensúlyért

Előadó: Kemény Zsanett
A tréningről: Sokaknak kicsavart pózok jutnak eszükbe a jóga szó hallatán, pedig ez egy több ezer éves keleti mozgás- és életforma, amelynek gyakorlását bárki bármilyen életkorban, bármilyen testalkattal elkezdheti. Segít a lelki egyensúly elérésben, a stresszkezelésben, a koncentrálásban és a testtartás javításában. Kemény Zsanett jógaoktató segítségével relaxációs technikákat, légző- és koncentrációs gyakorlatokat sajátíthatsz el, amelyeket bármilyen élethelyzetben segítségül hívhatsz.

Kemény Zsanett – irodavezető, jógaoktató

Időpontok

 • november 13. 16:00–17:30

 • november 27. 16:00–17:30

 • december 11. 16:00–17:30

Jelentkezni a juniorakademia@rekt.szte.hu címen lehet. (Előnyt élveznek a középiskolások, de jelentkezhetnek SZTE-s egyetemi hallgatók is.)

Korábbi workshopok

Előadó: Dr. Németh Zoltán

Dr. Németh Zoltán, prezentációs tréner, TEDx coach, a Dr. Prezi alapítója. Fekete öves előadó és profi a vizuális buktatók kiküszöbölésében, a precíz technikai megvalósításban. Hogyan kell jól használni a képeket, milyen a tökéletes függvény vagy oszlopdiagram, mik a leggyakoribb színpárosítási és formázási hibák? Csak néhány a közül a rengeteg kérdés közül, amelyre választ kaphatsz a workshopon.

Előadó: Bihari Gábor (BPRO)

„Minden ötlet annyit ér, mint a megvalósítása” – szól a marketingkampányok kidolgozásával és megvalósításával foglalkozó BPRO mottója. A vállalkozás vezetője, Bihari Gábor ebben őszintén hisz, hiszen úgy látja: hiába születnek nagyszerű ötletek, és a kezdésre buzdító beszédek, a megvalósításnál mégis nagyon sokan elakadnak. Emiatt az egyébként értékes ötlet a fejünkben vagy a fiókban marad. Gábor segítségével azonban az ötletek meg is valósulnak: erre kidolgozott technikáját osztja meg veletek a workshopon.

Előadó: Tasnádi Dávid, Tápler Zita

A legtöbb embernek előbb-utóbb meg kell szólalnia nagyobb közönség előtt – legyen szó egy céges meetingről, szülői értekezletről, a kutatásai reprezentálásáról vagy egy vezetőként előadott beszédről.

A Toastmasters egy nemzetközi, non-profit oktatási szervezet, melynek célja hogy fejlessze tagjai kommunikációs és előadói képességeit. Tasnádi Dávid és Tápler Zita a hazai szervezet tagjaiként már rengeteg embernek segítettek abban, hogy ne okozzon gondot számukra a nyilvános beszéd.

A workshopon Dávid a prezentálás egyik nagy mumusával, a lámpalázzal segít megküzdeni, míg Zita – aki egyben a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi tagja – a retorika művészetébe avatja be a résztvevőket: a jól alkalmazott előadói stílus, a testbeszéd, a hanghatások és a mimika mind fontos összetevői a tökéletes előadásnak.

Előadó: Várkonyi Andrea

A legtöbb embernek előbb-utóbb meg kell szólalnia nagyobb közönség előtt – legyen szó egy céges meetingről, szülői értekezletről, a kutatásai reprezentálásáról vagy egy vezető­ként előadott beszédről.

Híreink

Start Plusz Ösztöndíjat hirdet az SZTE

Újabb ösztöndíj-lehetőséget hirdet a Szegedi Tudományegyetem a 2022-es felvételi eljárás során. Az SZTE-re első helyen jelentkező és felvételt nyert hallgatók a START Ösztöndíj Plusz-ra pályázhatnak. A nyerteseknek a díjköteles...

Legyél te is „Z” szakos!

Új, öt éves egyetemi szak indul a 2022/23-as tanévben a Szegedi Tudományegyetem, melynek célja az ökológiai fenntarthatóság és a természet megismerése, megértése gyakorlatorientált, problémamegoldó technikák segítségével. A hagyományos és...