Search
Generic filters
Search
Generic filters

Workshopok

Munkaerőpiaci és önismereti tréning

Előadó: Szilágyi Annamária és Kovács László
A tréningről: A tréning időtartama 3 alkalom, alkalmanként legalább 4 óra (240 perc/alkalom). Célszerű a találkozások között 1-1 hét szünetet hagyni, az átadott információk és az átélt élmények elmélyülésére, átgondolására. A tréning célja a középiskolás 11-12. évfolyamos fiatalok önismeretének, kommunikációs képességének, valamint konfliktuskezelési kultúrájának fejlesztése tréningmódszerrel, a csoportos helyzetekben való viselkedés tudatosítása. A tréning jelentős segítséget nyújthat a továbbtanulás, pályaválasztás vagy később munkaerőpiaci kihívások területén. 

A tréning céla

  • A résztvevő:

      

    Képessé váljon a saját érzései tudatosabb felismerésére és kezelésére. 

  • Képessé váljon másik érzéseinek dekódolására és saját viselkedésének ez alapján történő változtatására. 

  • Fejlődjön az önértékelési, önreflexiós képessége. 

  • Legyen képes alkalmazni az együttműködő kommunikáció eszközeit, és kerülni a kommunikációs gátakat. 

  • Ismerje saját konfliktuskezelési stratégiáit és váljon képessé arra, hogy adott esetben stratégiát váltson.

Pályaválasztási tanácsadás

Fazekas Melinda – szakmai vezető, pályatervezési tanácsadó

Időpontok

  • szerdánként 15 órától 

Előadó: Fazekas Melinda
A tréningről: Bizonytalan vagy a továbbtanulást illetően? Nem tudod még biztosan, milyen szakon tanulj tovább? Mi illene hozzád, miben találnád meg a hivatásod? Milyen tantárgyakra kell hangsúlyt fektetned a céljaid léréséhez? Segítünk! Az SZTE Junior Akadémia azért hozta létre Iránytű Programját, hogy ingyenes, személyre szabott online tanácsadással segítse a felvételizőket – például a szakválasztásban.
Használd ki a lehetőséget, egyeztess és jelentkezz a fazekas.melinda@szte.hu email címen!

Jelentkezni a juniorakademia@szte.hu címen lehet. (Előnyt élveznek a középiskolások, de jelentkezhetnek SZTE-s egyetemi hallgatók is.)

Korábbi workshopok

Előadó: Magyar Imitációs Egyesület

A tréningről: A baleseti szimulációval foglalkozó Magyar Imitációs Egyesület ismét Szegedre érkezik! Ezúttal nemcsak bemutató jelleggel beszélnek az elsősegélynyújtásról, hanem meg is tanítják az alapvető eljárásokat. Égési sérülések, vérzés elállítása, áramütés, törés, rándulás, ficam megkülönböztetése, légúti idegentesttel endelkező beteg helyes ellátása, műfogások és újraélesztés gyakorlása – csak néhány témakör azok közül, amelyekről szó lesz a tréningen. És ami a legjobb: a képzésen mindent megtanultok, amit a „B” kategóriás jogosítvány megszerzéséhez szükséges elsősegély vizsgán tudni kell, így (egyénileg) jelentkezhettek elsősegélyvizsgára a Vöröskereszthez!

Előadó: Kemény Zsanett 

A tréningről: Sokaknak kicsavart pózok jutnak eszükbe a jóga szó hallatán, pedig ez egy több ezer éves keleti mozgás- és életforma, amelynek gyakorlását bárki bármilyen életkorban, bármilyen testalkattal elkezdheti. Segít a lelki egyensúly elérésben, a stresszkezelésben, a koncentrálásban és a testtartás javításában. Kemény Zsanett jógaoktató segítségével relaxációs technikákat, légző- és koncentrációs gyakorlatokat sajátíthatsz el, amelyeket bármilyen élethelyzetben segítségül hívhatsz.

Előadó: Dr. Németh Zoltán

Dr. Németh Zoltán, prezentációs tréner, TEDx coach, a Dr. Prezi alapítója. Fekete öves előadó és profi a vizuális buktatók kiküszöbölésében, a precíz technikai megvalósításban. Hogyan kell jól használni a képeket, milyen a tökéletes függvény vagy oszlopdiagram, mik a leggyakoribb színpárosítási és formázási hibák? Csak néhány a közül a rengeteg kérdés közül, amelyre választ kaphatsz a workshopon.

Előadó: Bihari Gábor (BPRO)

„Minden ötlet annyit ér, mint a megvalósítása” – szól a marketingkampányok kidolgozásával és megvalósításával foglalkozó BPRO mottója. A vállalkozás vezetője, Bihari Gábor ebben őszintén hisz, hiszen úgy látja: hiába születnek nagyszerű ötletek, és a kezdésre buzdító beszédek, a megvalósításnál mégis nagyon sokan elakadnak. Emiatt az egyébként értékes ötlet a fejünkben vagy a fiókban marad. Gábor segítségével azonban az ötletek meg is valósulnak: erre kidolgozott technikáját osztja meg veletek a workshopon.

Előadó: Tasnádi Dávid, Tápler Zita

A legtöbb embernek előbb-utóbb meg kell szólalnia nagyobb közönség előtt – legyen szó egy céges meetingről, szülői értekezletről, a kutatásai reprezentálásáról vagy egy vezetőként előadott beszédről.

A Toastmasters egy nemzetközi, non-profit oktatási szervezet, melynek célja hogy fejlessze tagjai kommunikációs és előadói képességeit. Tasnádi Dávid és Tápler Zita a hazai szervezet tagjaiként már rengeteg embernek segítettek abban, hogy ne okozzon gondot számukra a nyilvános beszéd.

A workshopon Dávid a prezentálás egyik nagy mumusával, a lámpalázzal segít megküzdeni, míg Zita – aki egyben a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi tagja – a retorika művészetébe avatja be a résztvevőket: a jól alkalmazott előadói stílus, a testbeszéd, a hanghatások és a mimika mind fontos összetevői a tökéletes előadásnak.

Előadó: Várkonyi Andrea

A legtöbb embernek előbb-utóbb meg kell szólalnia nagyobb közönség előtt – legyen szó egy céges meetingről, szülői értekezletről, a kutatásai reprezentálásáról vagy egy vezető­ként előadott beszédről.