Egyéb programok, pályázatok

A Szegedi Tudományegyetem által kínált programok, lehetőségek

Gazdálkodj Okosan! esszéíró pályázat középiskolásoknak

Az SZTE Mezőgazdasági Kara tehetséggondozó programja keretében esszéíró pályázatot hirdet középiskolások számára Gazdálkodj Okosan! címmel. A diákok 31 modern mezőgazdasággal kapcsolatos téma közül választhatnak érdeklődésük szerint (témafelsorolás a pályázati kiírásban), melyből 15 oldalas esszét vár a bíráló bizottság.

Díjazás: 
I. helyezés: 100.000 Ft
II. helyezés: 75.000 Ft
III. helyezés:  50.000 Ft

Beadási határidő:   2022. április 11.

 

Poszterpályázatot hirdet középiskolásoknak a Mezőgazdasági Kar

Az SZTE Mezőgazdasági Kar Tudományos Diákköri Tanácsa poszterpályázatot hirdet „Mezőgazdaság, ahogy én szeretem” címmel két kategóriában, középiskolás diákok és egyetemi hallgatók számára.

A pályázatra A1-es méretű fotómontázsokból szerkesztett posztereiket PDF formátumban

                                                                      2022. április 11-ig

küldhetik be a versenyzők a tdt@mgk.u-szeged.hu e-mail címre, így fogalmazva meg képeikkel a mezőgazdaság iránti érdeklődésüket, rajongásukat, elkötelezettségüket.

Korábbi pályázati lehetőségek

Az „Ungt Kurage” a  Raoul Wallenberg Akadémia által alapított díj olyan fiatalok számára, akik valamilyen helyzetben civil kurázsiról tettek tanúbizonyságot, és így a maguk eszközeivel lényeges változást értek el mindennapjaikban és a környezetükben.  

A Svéd Intézet támogatásával idén 13 és 20 év közötti magyar fiatalok is kiérdemelhetik a díjat. Nincs más dolgod, mint észrevenni a civil kurázsit a környezetben! Jelölj olyan fiatalokat, akik vállalják a kockázatot, hogy kifejezzék ellenvéleményüket, kiálljanak a bajbajutottakért vagy egy nemes ügyért – akár a csoportnyomás ellenében is.

A beérkezett jelöléseket szakértő zsűri értékeli. A díjazottak és cselekedeteik kiválasztása során a zsűri a bátorság, az empátia, a tetterő és a kreativitás szempontjai alapján mérlegel majd.

A legjobb magyar pályázatok  továbbjuthatnak a nemzetközi „Young Courage Award”-ra is, melyet a svédországi Raoul Wallenberg Akadémia zsűrije oszt ki. A nemzetközi díj kitüntetettjei augusztus végén Stockholmba utazhatnak.

A jelöléseket az youngcourage.budapest@gov.se e-mail címen lehet benyújtani.

Határidő: 2021. március 10.

 

Három fordulós irodalmi és kultúrtörténeti verseny középiskolásoknak a BTTK szervezésében. Bővebb informcáció: itt.