Egyéb programok, pályázatok

A Szegedi Tudományegyetem által kínált programok, lehetőségek

Civil kurázsi díjat hirdet a Svéd Intézet fiataloknak

Az „Ungt Kurage” a  Raoul Wallenberg Akadémia által alapított díj olyan fiatalok számára, akik valamilyen helyzetben civil kurázsiról tettek tanúbizonyságot, és így a maguk eszközeivel lényeges változást értek el mindennapjaikban és a környezetükben.  
A Svéd Intézet támogatásával idén 13 és 20 év közötti magyar fiatalok is kiérdemelhetik a díjat. Nincs más dolgod, mint észrevenni a civil kurázsit a környezetben! Jelölj olyan fiatalokat, akik vállalják a kockázatot, hogy kifejezzék ellenvéleményüket, kiálljanak a bajbajutottakért vagy egy nemes ügyért – akár a csoportnyomás ellenében is. A beérkezett jelöléseket szakértő zsűri értékeli. A díjazottak és cselekedeteik kiválasztása során a zsűri a bátorság, az empátia, a tetterő és a kreativitás szempontjai alapján mérlegel majd. A legjobb magyar pályázatok  továbbjuthatnak a nemzetközi „Young Courage Award”-ra is, melyet a svédországi Raoul Wallenberg Akadémia zsűrije oszt ki. A nemzetközi díj kitüntetettjei augusztus végén Stockholmba utazhatnak. A jelöléseket az youngcourage.budapest@gov.se e-mail címen lehet benyújtani. Határidő: 2021. március 10.

Ugorj be hozzánk egy órára!

Látogatási lehetőség a TTIK-n középiskolások számára. Bővebb információért klikkelj a képre vagy a címre!

Számozatlan mondatok az Esterházy család életéből

Három fordulós irodalmi és kultúrtörténeti verseny középiskolásoknak a BTTK szervezésében Bővebb információért klikkelj a képre vagy a címre!

Híreink

Start Plusz Ösztöndíjat hirdet az SZTE

Újabb ösztöndíj-lehetőséget hirdet a Szegedi Tudományegyetem a 2022-es felvételi eljárás során. Az SZTE-re első helyen jelentkező és felvételt nyert hallgatók a START Ösztöndíj Plusz-ra pályázhatnak. A nyerteseknek a díjköteles...

Legyél te is „Z” szakos!

Új, öt éves egyetemi szak indul a 2022/23-as tanévben a Szegedi Tudományegyetem, melynek célja az ökológiai fenntarthatóság és a természet megismerése, megértése gyakorlatorientált, problémamegoldó technikák segítségével. A hagyományos és...