Civil kurázsi díjat hirdet a Svéd Intézet

Az „Ungt Kurage” a  Raoul Wallenberg Akadémia által alapított díj olyan fiatalok számára, akik valamilyen helyzetben civil kurázsiról tettek tanúbizonyságot, és így a maguk eszközeivel lényeges változást értek el mindennapjaikban és a környezetükben. 

A Svéd Intézet támogatásával idén 13 és 20 év közötti magyar fiatalok is kiérdemelhetik a díjat. Nincs más dolgod, mint észrevenni a civil kurázsit a környezetben! Jelölj olyan fiatalokat, akik vállalják a kockázatot, hogy kifejezzék ellenvéleményüket, kiálljanak a bajbajutottakért vagy egy nemes ügyért – akár a csoportnyomás ellenében is.

A beérkezett jelöléseket szakértő zsűri értékeli. A díjazottak és cselekedeteik kiválasztása során a zsűri a bátorság, az empátia, a tetterő és a kreativitás szempontjai alapján mérlegel majd. 

A legjobb magyar pályázatok  továbbjuthatnak a nemzetközi „Young Courage Award”-ra is, melyet a svédországi Raoul Wallenberg Akadémia zsűrije oszt ki. A nemzetközi díj kitüntetettjei augusztus végén Stockholmba utazhatnak.

A jelöléseket az youngcourage.budapest@gov.se e-mail címen lehet benyújtani.

Határidő: 2021. március 10.

További információ:

Pályázati felhívás:

Híreink

Áthidaló ösztöndíj a hallgatókért

Áthidaló ösztöndíj néven hirdetett pályázati lehetőséget az SZTE Junior Akadémia a Covid miatt nehéz helyzetbe került hallgatók számára. Az egyszeri 20 és 100 ezer forint támogatást a hallgatók szabadon...