Díjátadó filmmel köszöntöttük a 111 legkiválóbb SZTE-s hallgatót

Díjátadó filmmel pótolta a Talent ösztöndíj és Kiválósági lista helyezettjeinek minden évben megrendezett gálát a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Junior Akadémia. Idén mentor díjakkal és Áthidaló ösztöndíjjal is bővült a díjeső. A Talent Díjátadó premierjét az SZTE Junior Akadémia Facebook-oldalán valós időben tekinthették meg az érdeklődők.

Rendhagyó módon adta át ösztöndíjait a Szegedi Tehetséggondozó Tanács: elővigyázatosságból a Rektori Hivatal díszterme helyett egy díjátadó filmben köszöntötték a díjazottakat.  
Szerencsés Szabolcs és Péter Lea nemcsak díjazottként, hanem konferátorként is szerepel a Talent Díjátadó filmben.
– Fontosnak tartottuk, hogy a körülmények ellenére valamilyen módon ünnepivé tegyük ezt az alkalmat, hiszen a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb hallgatóit díjaztuk, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a tudomány, a művészet, vagy éppen a sport területén. Ezért döntöttünk a film mellett – mondta Badó Attila, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács és az SZTE Junior Akadémia elnöke. A hallgatóknak a Szegedi Tehetséggondozó Tanács tagjai, többek között Várkonyi Andrea és Járai Zsigmond is üzentek, míg Szeged Megyei Jogú Város nevében Kardos János osztályvezető köszöntötte a díjazottakat.
Tavaly személyesen gratulált, idén videóban üzen a díjazottaknak Várkonyi Andrea.

Fontosnak tartottuk, hogy a körülmények ellenére valamilyen módon ünnepivé tegyük ezt az alkalmat, hiszen a Szegedi Tudományegyetem legkiválóbb hallgatóit díjaztuk, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a tudomány, a művészet, vagy éppen a sport területén.

Ebben az évben 111 Talent díjat adtak át: 14 arany, 33 ezüst és 59 bronz fokozatú elismerést, illetve egy Év Művésze, egy Év Sportolója és 3 Év Tehetsége díjat. Emellett 11 vállalati ösztöndíjat nyertek el az arra érdemes hallgatók a Pro Talentis Universitatis Alapítvány közreműködésével.

A Tanács az egyetem együttműködésével idén Áthidaló ösztöndíjat is hirdetett, amelyre a munkájukat a járvány miatt elveszítő hallgatók pályázhattak. Az egyszeri támogatásban 55 hallgató részesült. – Nemcsak az egyetemisták kaptak díjat: a jövő hallgatóit, a középiskolásokat segítő pedagógusok munkájáért is elismerés jár. Első alkalommal adtuk át az SZTE Junior Akadémia Mentor díjat azoknak az intézményvezetőknek, akik nagyban segítették a középiskolákkal való kapcsolattartásunkat – mondta Újvári Edit, az SZTE Junior Akadémia igazgatója. 2020-ban az SZTE Junior Akadémia Mentor Díjat Blahó János, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményvezetője, illetve Dobi János, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatója vehette át.

Az ösztöndíjakat az SZTE Junior Akadémia koordinálta. A Talent Díjátadó filmet az SZTE Junior Akadémia Facebook oldalán tekinthetik meg az érdeklődők.

A filmet kolléganőnk, Borbola Lilla készítette.

Híreink

Két Duda egy járványban

Mennyire veszélyeztett a középiskolás, egyetemista korosztály a koronavírus járványban? Mennyire következetesek az intézkedések az iskolákban? Szünetben vagy órán terjed jobban a vírus? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol Duda...

Átadtuk az első Junior Akadémia Mentor Díjakat

Az SZTE Junior Akadémia Mentor Díjat azok az intézményvezetők, pedagógusok kaphatják, akik nagyban támogatják az Akadémia munkáját, küldetését – például azzal, hogy segítik a középiskolákkal való kapcsolattartást, programjaink eljuttatását...