Közel 200 diákkal indult az idei tanév

Mintegy 200 diákkal indult a második tanév az SZTE Junior Akadémián. Az őszi 100 órás emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamainkon részt vevő diákok száma ezzel több mint háromszorosára emelkedett tavalyhoz képest. A jelentkezők online és tantermi tanfolyamokra járnak magyarból, matematikából, történelemből, angolból, informatikából, biológiából és kémiából. Az online oktatásra ugyan kényszerből álltunk át tavasszal, azonban a tanárok és a hallgatók olyan jól vették az akadályokat, hogy októbertől kifejezetten online képzéseket is indítottunk, amelyre az ország számos pontjáról jelentkeztek hallgatók.
Gortva Tamás magyarórát tart az SZTE Junior Akadémia diákjainak. (Fotó: Borbola Lilla)

A tanévkezdést több együttműködési megállapodás erősítette.

  • A Szegedi Tudományegyetem és az SZTE Békés megyei rezidens központja, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, a rezidens iskolai rendszer felsőoktatási kapcsolatainak fejlesztése és a tehetséges középiskolás diákok továbbtanulásának támogatása érdekében az Orosházi Táncsics Gimnázium tehetséggondozó tanfolyamain résztvevő diákok számára díjmentesen biztosít több egyetemi felvételit segítő szakmai programot, ösztöndíj és tanácsadási lehetőségeket. Az SZTE Junior Akadémia Rezidens Ösztöndíj program kedvezményezettjeivé válnak azok a diákok, akik regisztráltan részt vesznek az SZTE Junior Akadémia által szervezett érettségi kompetenciákat fejlesztő tréningen, és az SZTE-re nyernek felvételt. A diákok a szegedi egyetemi tanulmányaik kezdetekor egyszeri 30.000 Ft értékű ösztöndíjban részesülnek. Az érettségi kompetenciákat fejlesztő tréningek, és a Rezidens Ösztöndíj koordinálása mellett az együttműködés értelmében az akadémia munkatársai vállalták az egyéb egyetemi ösztöndíjlehetőségek ismertetését, szegedi élményséta szervezését SZTE programmal, illetve igény szerint SZTE szakismertetést és online pályaorientációs tanácsadás lebonyolítását az orosházi diákok számára.
  • Az SZTE Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolával kialakított együttműködés értelmében angol nyelvből folyik az intézménybe kihelyezett emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyam. A képzés 50.000 Ft-os tandíjának 50 százalékát az SZTE Junior Akadémia elengedte, míg a másik felét az iskola alapítványa finanszírozza a rászoruló, tehetséges diákok számára.
Gál Béla biológiaórája nagy népszerűségnek örvend. (Fotó: Borbola Lilla)
A közeljövőben további középiskolákkal tervezünk hosszú távú együttműködés kialakítására, így segítve a diákok Szegedi Tudományegyetemen történő továbbtanulásának támogatását.

Híreink

Áthidaló ösztöndíj a hallgatókért

Áthidaló ösztöndíj néven hirdetett pályázati lehetőséget az SZTE Junior Akadémia a Covid miatt nehéz helyzetbe került hallgatók számára. Az egyszeri 20 és 100 ezer forint támogatást a hallgatók szabadon...