Látványos eredményeket értek el a mentorok másfél hónap alatt

Eltanácsolás helyett jelentős javulás történt egy többször bukott kisdiák esetében, máshol a kiközösítés szűnt meg egy közösségen belül – ilyen és ehhez hasonló eredményekről számoltak be a TM2-es program mentorai az országos KMK-n.

Közel másfél hónapja mentorálnak a Tanítsunk Magyarországért! program SZTE-s hallgatói a dél-alfödi régió különböző településein.  Az egyetemisták és a mentortanácsadó oktatók eddigi tapasztalataikat osztották meg az érdeklődőkkel a XXIX. Országos Közművelődési Konferencián (KMK) a Szent-Györgyi Albert Agóraban.

A mentorok képviselői – Margit Zoltán és Lelóczki Éva – elmondták, hogy már ennyi idő alatt is látványos eredményeket értek el a kisdiákoknál: volt, ahol a többszörösen bukott, már az eltanácsolás határán álló diák tanulmányi eredményei javultak ugrásszerűen, máshol beilleszkedési problémák oldódtak meg egy osztályközösségen belül.

A beszámolók szerint mind az egyéni mentorálást, mind a közös programokat nagy örömmel várják a gyerekek. A 3D-s mozizás, közös pizzázás vagy egy városi séta a Szegedtől távol élő kisdiákok számára maradandó élményt okozott.

 Nemcsak a kisdiákok mindennapjaira van hatással a program: a hallgatók között is barátságok szövődnek, függetlenül attól, hogy ki milyen karról, szakról érkezik. Ugyanakkor azt is kiemelték a közönség soraiban jelen lévő mentorok, hogy fontos az érzelmi stabilitás a mentorálás során, hiszen egyes esetekben a hallgatók számára is megterhelő lehet egy-egy élettörténet megismerése.

 – A program fontos értéke, hogy a mindenféle területről bekapcsolódó hallgatók leendő értelmiségiként megtanulhatják, hogyan tudják a segítségnyújtást a saját területükön alkalmazni, tevékenységükbe hatékonyan beépíteni – mondta Márton Gábor, mentortanácsadó oktató az eseményen.  Dr. Újvári Edit pedig a program részleteiről adott tájékoztatást.

Híreink

Cikkíró pályázat az akadémián

Ezúttal az újságírói képességeiket tehetik próbára a Szegedi Tudományegyetem alapszakos hallgatói a webradio.hu, az SZTE Junior Akadémia és a Pro Talentis Universitatis Alapítvány közös cikkíró pályázatán. A pályázók bármilyen...

Megosztás Facebookon
Share on Facebook
Facebook