Legyél te is „Z” szakos!

Új, öt éves egyetemi szak indul a 2022/23-as tanévben a Szegedi Tudományegyetem, melynek célja az ökológiai fenntarthatóság és a természet megismerése, megértése gyakorlatorientált, problémamegoldó technikák segítségével. A hagyományos és a vizuális kommunikáció eszközeivel is felvértezett diákokra biztos állás vár a közoktatásban, de a munkaerőpiac más területein is versenyképesek lehetnek.

Az egységes természetet komplex módon tanulmányozó egyetemi szak kiemelt hangsúllyal kezeli környezetünk biztonságát, mert ez a jövőnk záloga. Mivel ez egy valódi ZÖLD szak lesz, amely a „Z” generáció tagjait szólítja meg, így a képzés a „Z-szak” nevet kapta.

Nem kell természettudósnak lennie, aki a „Természettudomány, környezettan” tanári szakra jelentkezik, sokkal fontosabb, hogy széles legyen az érdeklődési köre és felelősségtudattal akarjon tenni valamit a földi életterek megőrzéséért. A sok-sok természeti színtéren zajló gyakorlat, érdekes, gondolkodtató jövőkép alakítás, szakmailag megalapozott természet megismerés vár a „Z-szak” leendő hallgatóira.

Az SZTE várja azoknak a fiataloknak a jelentkezését, akiknek érdeklődése a természeti folyamatokra és a társadalom környezeti problémáira irányul, akik ezeket megismerni és megismertetni szeretnék annak érdekében, hogy biztos szakmai alapokon, komplex módon átláthassák világunk természetközeli eseményeit és történéseit. Mivel a szak számos további készséget, képességet kialakít és fejleszt, így nemcsak tanárként helyezkedhetnek el a végzettek, hanem minden olyan munkaerő-piaci területen is, ahol a természettudományos kommunikációt, a környezetbiztonságot stb. kiemelten kezelik.

Az új szakot tudományos előadással egybekötött tájékoztatón is megismerhetik az érdeklődők, melyet Ellentétek vonzásában címmel tartanak a szak felelősei – ahogyan azt az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium diákjai is meghallgathatták már.

Amennyiben osztályfőnökként, tanárként szívesen megismertetné diákjaival a „Z”-szakban rejlő lehetőségeket, keresse a szak kapcsolattartóit!

Kapcsolattartók:

További információk itt.

 

Megosztás Facebookon
Share on Facebook
Facebook