Search
Generic filters
Search
Generic filters

Mikrofont ragadtak a középiskolások a Prezilimpia Junioron

Előadói készségeiket mérhették össze a középiskolások a Szent-Györgyi Albert Agórában rendezett Prezilimpia Junior elnevezésű prezentációs technikák versenyen december 6-án. A diákoknak mindössze 8 perc állt rendelkezésükre, hogy meggyőzzék a zsűrit, és elmondják: milyennek képzelik a jövő egyetemét.

A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara, az SZTE Junior Akadémia és a szegedi Ezabeszéd Toastmasters Retorika Klub a tavalyi siker után 2023-ban ismét megrendezte a PREZILIMPIA JUNIOR versenyt.

Az alapítók az egyetemi hallgatóknak rendezett Prezentációs Technikák Verseny és a Prezilimpia nyomán egy olyan versenysorozat folytatását tűzték ki célul, ahol a középiskolások is összemérhetik előadői képességeiket, mindezt hozzáértő mentorok segítségével.

Ebben az évben a verseny témája a „Az egyetem, amire majd járni szeretnék” volt, azaz a fiatalok saját szemszögükből mutathatták be, mit várnak a felsőoktástól, milyennek képzelik a jövő egyetemét.

A versenyre 2023-ban először nevezhettek nem meghívásos alapon a diákok, azaz minden hazai és határon túli magyar tanítási nyelvű középiskolából jelentkezhettek. A zsűri a 9-10. és a 11-12. évfolyamos tanulók prezentációit külön, két korcsoportban értékelte. A döntőben szereplő versenyzők a felvételi tájékoztatóban szereplő módon intézményi felvételi pontokat kaptak. A szegedi döntőbe a 9-10. osztályos korcsoportban 7 iskola versenyzője jutott, míg a 11-12 . osztályos korcsoportban 11 diák.

A 9-10. osztályos korcsoport helyezettjei:

  1. Konkoly Kitti
  2. Dávid Orsolya
  3. Nyári Márk Károly

A 11-12. osztályos korcsoport helyezettjei:

  1. Gréczi Réka
  2. Nagy-Mélykúti Dianna
  3. Hrubecz Zorka

Különdíjat nyert Kovács Marcell, Vincze Nelli és Bagaméry Izabella.

Gratulálunk a résztvevőknek a nagyszerű eredményhez!

 

Fotó: Szalánczy Eszter

 
Megosztás