Ösztöndíjak

Áthidaló ösztöndíj

A Pro Talentis Universitatis Alapítvány a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács együttműködésével 2020. májusában pályázatot hirdetett a Szegedi Tudományegyetem azon nappali és levelező tagozatos hallgatói  számára, akik a Covid-19 vészhelyzet miatt elveszítették munkájukat, jövedelmüket, állásukat, ami tanulmányi költségeik fedezéséül szolgált.  

Esélyt a középiskolás tehetségeknek

Az Esélyt a középiskolás tehetségeknek elnevezésű ösztöndíját Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács írja ki közösen, minden tanévben. Céljuk, hogy támogassák a tanulmányi téren jól teljesítő, művészeti, sport, illetve egyéb társadalmi tevékenységet folytató, szociálisan rászoruló középiskolás diákokat.

Az ösztöndíj pályázati felhívását minden év októberében teszi közzé Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata a város honlapján. 

Start ösztöndíj

START-ösztöndíjat legutóbb közel 200 tehetséges, kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkező hallgatónak tudtuk átadni  – ők minimum 40, maximum 120 ezer forintos támogatással kezdhettek neki a 2020/2021-as tanévnek. Azok pályázhatnak, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetemre, és oda felvételt nyernek a 2021/2022-es tanévre. Az űrlap kitöltését már januárban megkezdheted, de véglegesen csak azután tudod beadni a pályázatod, miután kézhez kaptad az érettségi eredményed.

Akik jelentkezhetnek: SZTE-re jelentkező végzős középiskolások/első éves hallgatók és mester szakosok
Jelentkezési, beadási határidő: 2021. július 12.

Jelentkezés: Modulo-n keresztül. 

SZTE Junior Akadémia Mentor Díj

Az évenként odaítélt díjat a Junior Akadémia eredményes működését támogató középiskolai intézményvezetők, tanárok nyerhetik el, az SZTE Junior Akadémia felterjesztése, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács döntése alapján.
Díjazottak, 2020

TALENT – A Kiválósági lista

Kiváló tanulmányi eredményeket értél el? Büszke vagy eddig elért tudományos és kutatási eredményeidre, TDK, OTDK sikereidre? Kiemelkedő eredményt értél el a sport vagy a művészet területén?

Pályázz a TALENT ösztöndíjra és a kiválósági listára!  A pályázatot tanévenként egyszer hirdeti meg a Szegedi Tehetséggondozó Tanács Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatával, és a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve az SZTE-es hallgatók számára. A nyertesek egyszeri 20 ezer és 100 ezer forint közötti összegre jogosultak. 

A Kiválósági Listára három különböző kategóriában lehet pályázni: graduális képzésben résztvevők, sportolók és művészek.  A pályázatra a MODULO rendszerén keresztül lehet jelentkezni.

Akik jelentkezhetnek: SZTE hallgatók
Jelentkezési, beadási határidő: 2021. április 19.

A pályázati kiírás, a kitöltési útmutató és a szempontrendszer az alábbi linkekre kattintva tölthető le.

Tehetség-HÍD Program

A Tehetség-HÍD programot az Eötvös Kollégium koordinálja.

A pályázat leadási határideje: 2020. június 1.

Bővebb információt itt találhatsz.

Vállalati ösztöndíjak

Évről évre egyre több vállalkozás tartja fontosnak a tehetséggondozást, így a nálunk megpályázható vállalati ösztöndíjak száma folyamatosan nő. A támogató cégek profilja sokszínű, így mind a középiskolások, mind az egyetemi hallgatók találhatnak lehetőségeket saját érdeklődési körüknek megfelelően.

A 2020/2021-es tanév vállalati ösztöndíjaira 2021. április 19-ig lehet pályázni.

A részletes pályázati felhívás PDF-ben letölthető.

Az idei vállalati ösztöndíj-lehetőségeket hamarosan frissítjük. A tavalyi ösztöndíj-lehetőségek: 

Híreink

Civil kurázsi díjat hirdet a Svéd Intézet

Az „Ungt Kurage” a  Raoul Wallenberg Akadémia által alapított díj olyan fiatalok számára, akik valamilyen helyzetben civil kurázsiról tettek tanúbizonyságot, és így a maguk eszközeivel lényeges változást értek el...

Tanítsunk Magyarországért! program

Havi harmincezer forintos ösztöndíjat és az esélyegyenlőséggel kapcsolatos ismeretet, tapasztalatot szerezhetnek a Szegedi Tudományegyetem hallgatói a Tanítsunk Magyarországért! nevű országos programnak köszönhetően. A mentorprogramba a Neptunon keresztül jelentkezhetnek a...

Közel 200 diákkal indult az idei tanév

Mintegy 200 diákkal indult a második tanév az SZTE Junior Akadémián. Az őszi 100 órás emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamainkon részt vevő diákok száma ezzel több mint háromszorosára emelkedett...

A VidékVeled Konferencia vendégei voltunk

Október 2-án meghívást kaptunk a makói VIDÉKVELED Konferenciára, ahol Kemény Zsanett irodavezető bemutatta az SZTE Junior Akadémia középiskolásokat támogató programjait. A vidéki fiatalok lehetőségeit bemutató eseményen ugyan csak az...

Egyetemi hallgatókká váltak az akadémia diákjai

Kisebb fogadás keretében köszöntöttük szeptember 2-án az SZTE Junior Akadémia első, 2019/2020-as tanévének azon diákjait, akik az emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamnak köszönhetően egyetemi hallgatókká váltak szeptembertől. A 21...