Ösztöndíjak

Áthidaló ösztöndíj

A Pro Talentis Universitatis Alapítvány a Szegedi Tudományegyetem együttműködésével pályázatot hirdet a Szegedi Tudományegyetem azon nappali és levelező tagozatos hallgatói  számára, akik a Covid 19 vészhelyzet miatt elveszítették munkájukat, jövedelmüket, állásukat, ami tanulmányi költségeik fedezéséül szolgált.

Esélyt a középiskolás tehetségeknek

Az Esélyt a középiskolás tehetségeknek elnevezésű ösztöndíját Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szegedi Tehetséggondozó Tanács írja ki közösen, minden tanévben. Céljuk, hogy támogassák a tanulmányi téren jól teljesítő, művészeti, sport, illetve egyéb társadalmi tevékenységet folytató, szociálisan rászoruló középiskolás diákok számára.

Start ösztöndíj

A START-ösztöndíjat legutóbb 200 tehetséges, kiváló tanulmányi eredményekkel rendelkező hallgatónak tudtuk átadni  – ők minimum 50, maximum 100 ezer forintos támogatással kezdhettek neki a 2019/2020-as tanévnek. Azok pályázhatnak, akik első helyen jelentkeznek a Szegedi Tudományegyetemre, és oda felvételt nyernek a 2020/2021-es tanévre. Az űrlap kitöltését már januárban megkezdheted, de véglegesen csak azután tudod beadni a pályázatod, miután kézhez kaptad a  az érettségi és a felvételi eredményed.
Akik jelentkezhetnek: SZTE-re jelentkező végzős középiskolások/első éves hallgatók és mester szakosok
Jelentkezési, beadási határidő: 2020. július 10.
A START-ösztöndíjról bővebben itt olvashatsz.

SZTE Junior Akadémia Mentor Díj

Az évenként odaítélt díjat a Junior Akadémia eredményes működését támogató középiskolai intézményvezetők, tanárok nyerhetik el, az SZTE Junior Akadémia felterjesztése, a Szegedi Tehetséggondozó Tanács döntése alapján.
Díjazottak, 2020

TALENT – A Kiválósági lista

TALENT ösztöndíjra és a kiválósági lista pályázatát tanévenként egyszer hirdeti meg a Szegedi Tehetséggondozó Tanács az SZTE-es hallgatók számára. A nyertesek egyszeri 20 ezer és 100 ezer forint közötti összegre jogosultak.  A Kiválósági Listára három különböző kategóriában lehet pályázni: graduális képzésben résztvevők, sportolók és művészek.  A pályázatra a MODULO rendszerén keresztül lehet jelentkezni.
Akik jelentkezhetnek: SZTE hallgatók
Jelentkezési, beadási határidő: 2020. április 20.

A pályázati kiírás, a kitöltési útmutató és a szempontrendszer az alábbi linkekre kattintva tölthető le.

Tehetség-HÍD Program

A Tehetség-HÍD programot az Eötvös Kollégium koordinálja.

A pályázat leadási határideje: 2020. június 1.

Bővebb információt itt találhatsz.

Vállalati ösztöndíjak

Évről évre egyre több vállalkozás tartja fontosnak a tehetséggondozást, így a nálunk megpályázható vállalati ösztöndíjak száma folyamatosan nő. A támogató cégek profilja sokszínű, így mind a középiskolások, mind az egyetemi hallgatók találhatnak lehetőségeket saját érdeklődési körüknek megfelelően.

A 2019/2020-as tanév vállalati ösztöndíjaira 2020. április 20. 12 óráig lehet pályázni.

A részletes pályázati felhívás PDF-ben letölthető.

Híreink

Két Duda egy járványban

Mennyire veszélyeztett a középiskolás, egyetemista korosztály a koronavírus járványban? Mennyire következetesek az intézkedések az iskolákban? Szünetben vagy órán terjed jobban a vírus? Többek között ezekre a kérdésekre válaszol Duda...

Átadtuk az első Junior Akadémia Mentor Díjakat

Az SZTE Junior Akadémia Mentor Díjat azok az intézményvezetők, pedagógusok kaphatják, akik nagyban támogatják az Akadémia munkáját, küldetését – például azzal, hogy segítik a középiskolákkal való kapcsolattartást, programjaink eljuttatását...