Search
Generic filters
Search
Generic filters

Szalonnasütés Apátfalván

Nyárváró szalonnasütést szerveztek a Tanítsunk Magyarországért program apátfalvi általános iskolásai számára. A rendezvény során többféle játék és mulatság várta a gyerekeket, akik a szórakozás mellett a sütögetésben is aktívan kivették a részüket.

2024. május 17-én péntek délután az Apátfalvi Dózsa György Általános Iskola udvarának gyerekzsivaja a helyi művelődési ház kertjébe költözött át. A Tanítsunk Magyarországért! program diákjai egy remek közösségépítő programon vehettek részt, a mentorok szervezésében. Az egyetemisták mindenféle elfoglaltsággal készültek a gyerekeknek, volt közös foci és mindenféle labdajáték. Aki nem szeretett volna sportolni, annak is volt lehetősége a szórakozásra a kézművesasztalnál. Festés és rajzolás mellett fonni és gyöngyöt fűzni is lehetett. A gyöngyfűzés messze a legnépszerűbb program lett, a nap végén majdnem mindenki egy saját karkötővel hagyta el a művelődési ház udvarát. A délután folyamán szalonnasütésre is sor került, mindenki kapott egy saját nyársat és a tábortűznél megsütötték a finomabbnál finomabb szalonnákat, kolbászokat és virsliket. A vacsora után édesség került a nyársra, az édesszájúak csak úgy falták az elkészült pillecukrokat.

„Tök jó, hogy nem a suliban kellett unatkoznom délután. Ízlett a zsíros kenyér és a bújócskát is nagyon élveztem” – mesélte egy ötödikes kisfiú.

„Mentorként megtapasztaltam, hogy sokat kell agyalni, hogy olyan programot tudjon kitalálni az ember, ami újdonság és tetszik a gyerekeknek. Így mikor jött az ötlet, hogy szervezzünk valamit közösen, ami kicsit más, különleges, csapatkovácsoló, akkor egy percig sem haboztam, hogy belevágjak-e. Látva a végeredményt nagyon büszke vagyok magunkra, hiszen kiválóan sikerült a délután” – vélekedett az egyik mentortársunk hazafelé úton.

Barnóth Leó,
mentor

Megosztás