Search
Generic filters

Átadtuk az első Junior Akadémia Mentor Díjakat

Az SZTE Junior Akadémia Mentor Díjat azok az intézményvezetők, pedagógusok kaphatják, akik nagyban támogatják az Akadémia munkáját, küldetését – például azzal, hogy segítik a középiskolákkal való kapcsolattartást, programjaink eljuttatását a középiskolás korosztályhoz vagy új, közös programok kidolgozásában vesznek részt. Mindezt azért, hogy a fiatalok minél szélesebb körben hozzájuthassanak az általunk nyújtott képzésekhez, programokhoz, lehetőségekhez, egyúttal segítve őket a sikeres továbbtanulásban.

Az első SZTE Junior Akadémia Mentor Díjat 2020-ban adtuk át.

Díjazottak 2020-ban:

Dr. Blahó János

az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium intézményvezetője

Dr. Blahó János a dél-alföldi régió, azon belül is főként Békés megye fejlődési lehetőségét a tehetséges, továbbtanuló diákokban látja. Elhivatottan támogatja azoknak a helyi fiataloknak az előmenetelét, akik kisebb falvakban élve gyakran nehezen jutnak minőségi oktatáshoz. Ezért dolgozta ki 2018-ban a Dél-Alföldi Régió Tudáshálózatának Fejlesztési Modellprogramját, melynek célja, hogy az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium koordinálásával ezek a diákok előbb magas színvonalú középiskolai oktatásban vehessenek részt, majd a Szegedi Tudományegyetemmel kialakított kapcsolatnak köszönhetően továbbtanulhassanak a legjobb vidéki egyetemen. A koncepció szerint a gimnázium így bázisiskolaként híd szerepet tölt be Békés megye, illetve annak kis falvai és a Szegedi Tudományegyetem között. Dr. Blahó János intézményvezetői munkásságához ebből kifolyólag erőteljes és aktív tehetséggondozási tevékenység is kapcsolódik. A modellprogramba bevonta az SZTE Junior Akadémiát is, így az általunk kínált lehetőségek is erősítik ennek a társadalmi felelősségvállalásnak az eredményességét.

Dr. Dobi János

az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatója

Dr. Dobi János munkája az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola igazgatójaként értelemszerűen szorosan kapcsolódik az egyetemhez. SZTE Junior Akadémia által meghirdetett érettségi felkészítő tanfolyamainak szervezését is aktívan támogatta: nemcsak kiváló tanárokat ajánlott, de igény esetén labortantermeket is rendelkezésünkre bocsátott. Emellett lehetőséget és helyszínt biztosított arra, hogy az olyan programok, mint például az SZTE Junior Akadémiai Előadások eljussanak az iskola tanulóihoz.

Híreink

Kisbuszok egy nagy ügyért

A Tanítsunk Magyarországért! országos program keretében hét elektromos kisbusszal gazdagodott a Szegedi Tudományegyetem. A járművek a mentorálási munkát segítik és hozzájárulnak a mobilitás javításához is a régióban.

Megosztás