Több százezres ösztöndíjakat kínálnak a vállalatok

Ismét meghirdette vállalati ösztöndíjait a Pro Talentis Universitatis Alapítvány partnerei támogatásának köszönhetően. Ebben az évben 7 cég 9 ösztöndíjára pályázhatnak az SZTE-s hallgatók. Az alapítvány az altajisztikásoknak is támogatást kínál.

A járvány okozta gazdasági helyzet ellenére is fontosnak tartja a tehetséges diákok támogatását az a 7 vállalat, amely a Pro Talentis Universitatis Alapítvánnyal együttműködve vállalati ösztöndíjat kínál a Szegedi Tudományegyetem hallgatói számára.

Vállalatonként eltérnek a lehetőségek

A Bánffi & Bánffi Kft., az EPAM Systems Zrt., a Givaudan Hungary Kft., a Natural Immune Control System Zrt., a Pick Szeged Zrt., a Printker Office Zrt.és a TE-DI Trade Kft. kínál ebben az évben ösztöndíjakat, melyek mértéke több tíz- és több százezer forint között mozog.
A cégek különböző feltételeket szabnak a hallgatók számára: míg egyes ösztöndíjaknál csak a tanulmányi eredmény számít, addig más vállalatok kifejezetten egy kar vagy szak hallgatóit jelölték meg lehetséges kedvezményezettnek – máshol pedig a szakdolgozat témaválasztását vagy a szakmai gyakorlatot kell az adott partnerrel együttműködve elvégezni a támogatás érdekében.

A vállalati ösztöndíjakra 2021. április 19-ig pályázhatnak az érdeklődők. Bővebb információt itt találhatnak. 

Törökül kell tudni az Altajisztika ösztöndíjért

200 ezer forintot nyerhet az az altajisztika alap- vagy mesterszakos hallgató, aki egyéb feltételek teljesítése mellett jól beszél törökül és angolul. A Pro Talentis Universitatis Alapítvány és az Altajisztika Tanszék 2018 óta tartó együttműködésének köszönhetően másodszor osztják ki ezt a díjat. A pályázati felhívás itt található.

Híreink

Szalay István emlékére

78 éves korában elhunyt Szalay István matematikus, Szeged korábbi polgármestere és egyben megalakulása óta a Szegedi Tehetséggondozó Tanács oszlopos, és pótolhatatlan tagja. 78 éves korában elhunyt Szalay István matematikus,...

Megosztás Facebookon
Share on Facebook
Facebook