Kiderült, kik a legjobb kvízjátékosok a régióban

Kiderült, kik a legjobb kvízjátékosok a régióban

A papír feltalálásáról, Horatius életbölcsességeiről, a szén izotópjairól, de még a Trónok harca című sorozatról is elhangzottak kérdések az SZTE Juniorok Viadalának iskolai fordulójában. A Szegedi Tudományegyetem legnagyobb középiskolai csapatvetélkedőjének elődöntőjében 23 középiskola több mint 600 tanulója mérte össze tudását.
Juniorok Viadala 2024 elődöntő az SZTE Gyakorló Gimnáziumban
Izgatott középiskolásokkal teltek meg az SZTE partneriskoláinak aulái, előadói vagy épp nagyobb tantermei március 26-án délután: az SZTE Juniorok Viadala iskolai fordulójában Kahoot-kvízen vehettek részt a négyfős csapatok. A 75 kérdésből álló vetélkedőt az Eötvös Loránd Kollégium kvízmesterekké előlépett hallgatói állították össze a 9-11. osztályos tananyag humán és reál területét, illetve a populáris kultúrát egyaránt érintve.
Az SZTE Junior Akadémia által szervezett viadalon a legtöbb diákkal a Szilády Áron Református Gimnázium képviseltette magát: az intézményből 18 csapat indult az elődöntőn. Őket követte az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium és Kollégium 14 csapattal, majd az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 10 csapattal.
Juniorok Viadala 2024 elődöntő az Orosházi Táncsics Mihály Gimnáziumban
A Bács-Kiskun, Békés és Csongrád-Csanád vármegyéből induló diákok közül iskolánként egy csapat, összesen 92 fő jutott tovább a döntőbe, melyet április 26-án tartanak az egyetem Rektori Hivatalában. Ott játékos standfeladatokkal várják az SZTE karai a versenyzőket, majd újabb kvízfordulóval, és értékes díjak átadásával zárul az esemény.
Az iskolai fordulóból továbbjutó csapatok tagjait 10-10 felvételi ponttal jutalmazta az egyetem.