Search
Generic filters
Search
Generic filters

Hatszáz hallgató kapott idén Start ösztöndíjat

Minden eddiginél többen kaptak idén Start ösztöndíjat: az egyetem mintegy 30 millió forinttal támogatta ebben a tanévben új hallgatóit. Az alap- osztatlan, és mesterszakos pályázók 40 és 100 ezer forint közötti egyszeri ösztöndíjban részesülhettek.

A 12 kar legmagasabb pontszámot elérő hallgatója képviselte a díjkiosztón azt a mintegy 600 hallgatót, aki Start ösztöndíjat nyert ebben a tanévben a Szegedi Tudományegyetemen.  

Az ösztöndíjasok száma idén háromszorosára emelkedett tavalyhoz képest. Az egyetem célja, hogy támogassa azokat az hallgatókat, akik a felvételi eljárás során első helyen jelölték meg az intézmény valamelyik alap- osztatlan vagy mesterszakát.

–2018 óta minden tanévben meghirdeti az egyetem a Start ösztöndíjat, amellyel nemcsak egy egyszeri, 40 és 100 ezer forint közötti támogatás odaítélése a cél, hanem az is, hogy ezeket a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hallgatókat nyomon kövessük, és a továbbiakban is támogassuk tanulmányaik során – mondta Prof. Dr. Badó Attila, a Start ösztöndíjat koordináló SZTE Junior Akadémia elnöke.

– Már tizenkettedikesként az SZTE Junior Akadémiára jártam emelt szintű érettségi felkészítő tanfolyamra matematikából, már akkor tudtam, hogy az SZTE-re szeretnék jelentkezni– mondta Ivanov Roland, aki a Mérnöki Kar legmagasabb pontszámot elért Start ösztöndíjasa. Hozzátette: a pandémiás időszakban könnyen lehet, hogy online oktatásra kell áttérni, ezért laptop vásárlásába fekteti az ösztöndíját.  

– Nem bántam meg, hogy Szegedre jelentkeztem, eddig nagyon élvezem. Budapesti vagyok, ezért útiköltségre költöm az ösztöndíjat a kollégiumi díj és a tankönyvek mellett – mondta Kullai Adél, aki a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar pszichológia szakára jelentkezett.

A díjátadó eseményen bejelentették: a következő tanév Start ösztöndíjára 2022. január 10-től pályázhatnak azok, akik szeptembertől az SZTE-n szeretnék kezdeni tanulmányaikat. 

Állam- és Jogtudományi Kar Forgó Zsanett
Bartók Béla Művészeti Kar Fehér Ilona Fehér Ilona
Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Kullai Adél
Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar Papp Máté Levente
Fogorvostudományi Kar Ónodi Boglárka
Gazdaságtudományi Kar Nagy Ádám
Gyógyszerésztudományi Kar Piszman Zsófia Ilona
Juhász Gyula Pedagógusképző Kar István Márta
Mérnöki Kar Ivanov Roland
Mezőgazdasági Kar Lázár Márk
Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar Svorenj Gergő Dávid
Természettudományi és Informatikai Kar Somogyvári Hanna

Híreink

Megosztás